note Poikkeustiedotus
Työmaan ajan: Keskustori H on linjojen 6, 20 ja 31 käytössä. Linjat 11, 21, 26 ja 35 käyttävät pysäkkejä F ja G. * Due to construction: stop H at Central Square is in use of buses 6, 20 and 31. Buses 11, 21, 26 and 35 are using bus stop F and G. *
Tiedote voimassa: 14.3.2017 - 9.4.2017
Koskee pysäkkejä: 0012
Pysäkki Keskustori K on poissa käytöstä. Korvaava pysäkki on Keskustori H. * The stop K at Central Square is out of use. Compensatory bus stop is H. *
Tiedote voimassa: 28.3.2017 - 9.4.2017
Koskee pysäkkejä: 0013
Lissu Liikenteenseuranta on palvelu, jonka avulla voi seurata Tampereen seudun bussiliikennettä reaaliaikaisesti ja hakea saapumisaikoja pysäkeille.Ohjeita
Omat pysäkit
Kirjaudu palveluun, niin tallentamasi pysäkit säilyvät pysyvästi.
Käyttäjä:
Salasana:

RekisteröidySalasana kadonnut?
Linjat 41, 42, 44, 46, 51, 52, 53, 54, 63, 77, 78, 82, 86, 91, 92 ja 95 eivät ole Lissu Liikenteenseurannan piirissä eikä niiden reaaliaikaista kulkua voida esittää. Arvioidut ajoajat ja linjareitit löydät aikataulut.tampere.fi ja linjakartta.tampere.fi
kännykkä Mobiiliversio:
monitori_ikoni Kokeile myös palvelun virtuaali- monitoritoimintoa. Lisätietoa..

Ohjeet

Tämän Palvelun tarkoitus on tarjota tietoa bussien reaaliaikaisista sijainneista sekä arvioiduista saapumisajoista pysäkeille. Haluttua pysäkkiä voi hakea hakukentästä joko nimen, pysäkkinumeron, kadun tai osoitteen perusteella. Pysäkin nimeä ei tarvitse välttämättä kirjoittaa hakukenttään kokonaan, vaan sen voi valita hakukentän alle ilmestyvästä täydennysvalikosta.

Huom! Pysäkkiä voidaan hakea myös kartalta klikkaamalla kartan oikeasta ylälaidasta "näytä pysäkit" ja valitsemalla haluttu pysäkki.

"Omiin paikkoihin" voit tallentaa usein hakemiasi pysäkkejä. Nämä tallentuvat joko selaimen evästeisiin tai tietokantaan riippuen oletko kirjautuneena palveluun. Palveluun rekisteröitymällä ja kirjautumalla voit varmistaa, että tallentamasi paikat säilyvät pysyvästi ja toimivat eri tietokoneissa. Jos tallennat paikkoja rekisteröitymättä, niin ne häviävät, kun selaimen välimuisti tyhjennetään.

Rekisteröitymisessä huomioitavia seikkoja:

  • käyttäjätunnuksen pitää olla uniikki eli se ei saa olla jo käytössä
  • käyttäjätunnus saa sisältää vain aakkosia ja numeroita
  • käyttäjätunnuksen tulee olla 5-20 merkkiä pitkä
  • salasanan pitää olla vähintään 5 merkkiä pitkä
  • salasana saa sisältää myös erikoismerkkejä
  • sähköpostiosoitteen pitää olla sähköpostiosoitteille sopivassa muodossa

Voit tutustua palvelun tietosuojaselosteeseen täällä.

Mobiiliversio

Mobiiliversio toimii kaikissa uudemmissa puhelimissa, jotka ovat varustettu kehittyneellä internet-selaimella. Käytön pitäisi onnistua myös aivan tavallisilla puhelimilla, eikä vain kalliimmilla älypuhelimilla. Mobiiliversiota on testattu iPhonessa, Android-puhelimissa sekä joissain Nokian malleissa. Mobiiliversio on toiminnoiltaan rajoittuneempi kuin täysversio.

Virtuaalimonitori

Virtuaalimonitori-toiminnon avulla on mahdollista näyttää joukkoliikenteen aikatauluja erilaisilla julkisilla näyttötauluilla (joita löytyy esim. kouluista tai tavarataloista). Virtuaalimonitorin saa näkymään näytöllä avaamalla nettiselain näytölle ja kytkemällä se koko ruutu -tilaan. Monitorin käyttöä ei ole rajoitettu, voit käyttää sitä vapaasti myös muihin tarkoituksiin. Monitorissa voidaan näyttää yhden tai useamman pysäkin tietoja kerrallaan. Mikäli näytetään montaa pysäkkiä, monitori vaihtelee näytettävää pysäkkiä automaattisesti. Monitorin tiedot päivittyvät 15 sekunnin välein (vaihdettavissa). Monitori konfiguroidaan url-osoitteeseen lisättävien parametrien avulla (kts. alla).

Huom! Koska näytön automaattinen päivittyminen voi jumiutua yhteysongelmien takia, kannattaa näytön selaimeen asentaa lisäksi lisäosa, joka pakottaa näyttö päivittymään tietyin väliajoin (esim. 10 min välein). Esim. Firefox-selaimelle tämmöinen lisäosa on ReloadEvery.

Esimerkki monitori:

/monitor.php?stop=502

Esimerkki monitori (monta pysäkkiä):

/monitor.php?stop=502&loop=502,503,575&name=Sokos

Ohjeet url-parametrien käytöstä:

stop = (tällä hetkellä) näytettävä pysäkki
[loop] = lista näytettävistä pysäkit (pilkulla erotettuina)
[name] = Tässä voidaan määrittää paikan nimi, jossa näyttö sijaitsee (kts. esimerkki)
[font_size] = fontin koko taulukossa (oletus=43, pitää olla väliltä 30..50)
[row_height] = asettaa taulukon rivien korkeuden (oletus=64, pitää olla väliltä 20..80)
[update_interval] = näytön päivitysväli sekunteina (oletus=15, pitää olla >=15)

[] = valinnainen parametri

Powered by CGI