noteTraffic exceptions
Bussien infojärjestelmää uusitaan. Pahoittelemme häiriöitä reaaliaikaisissa aikataulupalveluissa. - The bus information system is being renewed. We apologize for any interruptions in real-time scheduling services.
Validity: for now
Lines concerned: all
Traffic Monitor is a service that enables you to monitor Tampere bus traffic in real time and view predicted bus arrival times on stops.Instructions
My stops
Log in to have your stops saved permanently.
User:
Password:

Register as new userForgotten password?
Lines 41, 42, 43, 44, 46, 49, 51, 53, 56, 57, 58, 63, 77, 78, 86, 87, 91, 92, 95 and 115 are not part of Lissu traffic monitoring system, so the real time location is not presented. Estimated travel time and routes can be found from aikataulut.tampere.fi and linjakartta.tampere.fi
kännykkä Mobile version:
monitori_ikoni Try also the virtual monitor feature of this service. Read more..

Ohjeet

Tämän Palvelun tarkoitus on tarjota tietoa bussien reaaliaikaisista sijainneista sekä arvioiduista saapumisajoista pysäkeille. Haluttua pysäkkiä voi hakea hakukentästä joko nimen, pysäkkinumeron, kadun tai osoitteen perusteella. Pysäkin nimeä ei tarvitse välttämättä kirjoittaa hakukenttään kokonaan, vaan sen voi valita hakukentän alle ilmestyvästä täydennysvalikosta.

Huom! Pysäkkiä voidaan hakea myös kartalta klikkaamalla kartan oikeasta ylälaidasta "näytä pysäkit" ja valitsemalla haluttu pysäkki.

"Omiin paikkoihin" voit tallentaa usein hakemiasi pysäkkejä. Nämä tallentuvat joko selaimen evästeisiin tai tietokantaan riippuen oletko kirjautuneena palveluun. Palveluun rekisteröitymällä ja kirjautumalla voit varmistaa, että tallentamasi paikat säilyvät pysyvästi ja toimivat eri tietokoneissa. Jos tallennat paikkoja rekisteröitymättä, niin ne häviävät, kun selaimen välimuisti tyhjennetään.

Rekisteröitymisessä huomioitavia seikkoja:

  • käyttäjätunnuksen pitää olla uniikki eli se ei saa olla jo käytössä
  • käyttäjätunnus saa sisältää vain aakkosia ja numeroita
  • käyttäjätunnuksen tulee olla 5-20 merkkiä pitkä
  • salasanan pitää olla vähintään 5 merkkiä pitkä
  • salasana saa sisältää myös erikoismerkkejä
  • sähköpostiosoitteen pitää olla sähköpostiosoitteille sopivassa muodossa

Voit tutustua palvelun tietosuojaselosteeseen täällä.

Mobiiliversio

Mobiiliversio toimii kaikissa uudemmissa puhelimissa, jotka ovat varustettu kehittyneellä internet-selaimella. Käytön pitäisi onnistua myös aivan tavallisilla puhelimilla, eikä vain kalliimmilla älypuhelimilla. Mobiiliversiota on testattu iPhonessa, Android-puhelimissa sekä joissain Nokian malleissa. Mobiiliversio on toiminnoiltaan rajoittuneempi kuin täysversio.

Virtuaalimonitori

Virtuaalimonitori-toiminnon avulla on mahdollista näyttää joukkoliikenteen aikatauluja erilaisilla julkisilla näyttötauluilla (joita löytyy esim. kouluista tai tavarataloista). Virtuaalimonitorin saa näkymään näytöllä avaamalla nettiselain näytölle ja kytkemällä se koko ruutu -tilaan. Monitorin käyttöä ei ole rajoitettu, voit käyttää sitä vapaasti myös muihin tarkoituksiin. Monitorissa voidaan näyttää yhden tai useamman pysäkin tietoja kerrallaan. Mikäli näytetään montaa pysäkkiä, monitori vaihtelee näytettävää pysäkkiä automaattisesti. Monitorin tiedot päivittyvät 15 sekunnin välein (vaihdettavissa). Monitori konfiguroidaan url-osoitteeseen lisättävien parametrien avulla (kts. alla).

Huom! Koska näytön automaattinen päivittyminen voi jumiutua yhteysongelmien takia, kannattaa näytön selaimeen asentaa lisäksi lisäosa, joka pakottaa näyttö päivittymään tietyin väliajoin (esim. 10 min välein). Esim. Firefox-selaimelle tämmöinen lisäosa on ReloadEvery.

Esimerkki monitori:

/monitor.php?stop=502

Esimerkki monitori (monta pysäkkiä):

/monitor.php?stop=502&loop=502,503,575&name=Sokos

Ohjeet url-parametrien käytöstä:

stop = (tällä hetkellä) näytettävä pysäkki
[loop] = lista näytettävistä pysäkit (pilkulla erotettuina)
[name] = Tässä voidaan määrittää paikan nimi, jossa näyttö sijaitsee (kts. esimerkki)
[font_size] = fontin koko taulukossa (oletus=43, pitää olla väliltä 30..50)
[row_height] = asettaa taulukon rivien korkeuden (oletus=64, pitää olla väliltä 20..80)
[update_interval] = näytön päivitysväli sekunteina (oletus=15, pitää olla >=15)

[] = valinnainen parametri

Powered by CGI